CrossFit Gouda

 

CrossFit Gouda is de eerste officiële CrossFit-box in Reeuwijk en omgeving.
We werken met beperkte middelen, maar met heel veel variatie en creativiteit. CrossFit Gouda werkt niet met apparaten omdat die je in geïsoleerde, kunstmatige  bewegingen dwingen. We gebruiken alleen functionele bewegingen waarbij het hele lichaam betrokken is zoals tillen, gooien, springen, rennen enzovoorts. Daardoor versterken we je prestatievermogen op alle tien dimensies van fitheid:

  1. Uithoudingsvermogen van hart, bloedvaten en ademhalingsstelsel
  2. Weerstandsvermogen
  3. Power
  4. Flexibiliteit
  5. Kracht
  6. Snelheid
  7. Coördinatie
  8. Wendbaarheid
  9. Evenwicht
  10. Nauwkeurigheid.

CrossFit Gouda gelooft niet in specialisatie en houdt niet van routine. Eenzijdige fysieke ontwikkeling beperkt je allround fitness en gezondheid! Het oefenprogramma (de 'Workout Of the Day oftewel WOD') is elke keer anders, maar altijd intensief. Die intensiteit versterkt zowel je fysieke conditie als je mentale veerkracht. Bij alle oefeningen zijn er varianten, waardoor ze perfect door beginnende CrossFitters zijn uit te voeren. Echt maatwerk dus!

De box heeft ca. 250 vierkant meter vloeroppervlak en is grotendeels uitgerust met materiaal van Rogue Fitness. De box beschikt over twee kleedruimtes (dames en heren) en een douche- en toiletruimte. De hal is industrieel en functioneel ingericht, zoals past bij de uitstraling van CrossFit.