De Coaches

Freek Dessing
Eigenaar, head coach en Master Sportfysiotherapie.
Freek

Met mijn achtergrond als CrossFit Level 2 (L2) trainer, sportfysiotherapeut en kracht- en conditietrainer heb ik meer dan voldoende in huis om voor een gedegen programmering te zorgen en toe te zien op kwalitatief hoogstaande lessen. Ik heb inmiddels zo'n 6 jaar CrossFit ervaring, ook ben ik al een aantal jaar betrokken als judge bij de Lowlands Throwdown. In november/december 2013 heb ik bij Tom Bruijnen de cursus 'Gewichtheffen voor Crossfit - niveau 1' gedaan.

Je kunt ook een afspraak bij mij boeken voor één-op-één begeleiding in je CrossFit ontwikkeling, o.a. bij blessures of als je ambities hebt wat betreft CrossFit competities. In één of meerdere sessies analyseer ik je aandachtspunten, neem ik deze uitgebreid met je door en geeft ik je de nodige tips & tricks om jezelf beter te maken.
 

Nadine Trompert
Coach, FysiotherapeutNadine

In 2013 maakte ik kennis met CrossFit. Ik wilde gelijk meer, veel meer! Sindsdien train ik 4 x in de week en is CrossFit niet meer weg te denken uit mijn leven: geen enkele sport heeft me fysiek én mentaal zo veel gebracht.

Als CrossFit coach kan ik andere begeleiden en inspireren om diezelfde passie te ervaren. Ik werk al jarenlang als fitness- en groepsles (snowboard, windsurf, indoor roei en hardloop) instructeur. Gecombineerd met mijn werk als fysiotherapeut zorgt dat voor een grote bron van kennis en ervaring om bewegingen van mensen te analyseren en te optimaliseren.

Kenmerkend voor mij als CrossFit coachis dat ik veel aandacht besteed aan de kwaliteit van bewegen, dat ik mijn kennis graag deel met atleten zodat ze zichzelf en ook andere kunnen coachen. Een sfeer creëren waarin iedereen zijn grenzen verlegd, met genoeg aandacht voor de juiste voeding en herstel. Het geeft enorme voldoening om steeds weer getuigen te mogen zijn van CrossFitters die gaan ervaren hoe goed je je lichamelijk kan voelen, en te zien dat hun drive en plezier voor nog betere resultaten alleen maar toeneemt. Hoe CrossFit ze in hun werk en privé veerkrachtiger maakt, en merkbaar beter gaan presteren in andere sporten.

Ik ben enorm leergierig en blijf mezelf ontwikkelen om andere beter te kunnen begeleiden. In 2015 heb ik samen met Freek 'CrossFit Level 2' gehaald in Ierland en heb ik de 'CrossFit Gymnastic Trainer course' en 'Weightlifting Level 2' bij Tom Bruijnen gevolgd.

 

Manon Mertens
Coach

Ik vind het super om atleten te coachen die zichzelf keer op keer willen verbeteren en ze te laten geloven in hun eigen kunnen waarvan ze nooit durfden te geloven dat het mogelijk was. Te laten zien hoe een goede balans van training en de juiste voeding je mentaal en fysiek kunnen verbeteren. Je bent tot bijna alles in staat als je maar keer op keer bereidt bent om het werk te verzetten dat nodig is.

“A comfort zone is a beautiful place, but nothing ever grows there.”

 

Marit Ruttenfoto marit
Ik ben al mijn hele leven zeer sportief. Sporten is mijn allergrootste passie... heel veel sporten: hardlopen, mountainbiken, windsurfen, snowboarden, zwemmen en fitness. In december 2014 begon ik met CrossFit. Ik was direct verslaafd en ik train nu 5 tot 6 keer per week. Daarnaast doe ik geregeld mee aan hardloop- en mountainbikemarathons en obstakelruns. Dankzij CrossFit leerde ik over CrossFit Endurance en Pose Running.

10 jaar lang ben ik in een commerciële functie in de IT werkzaam geweest. In mijn vrije tijd gaf ik windsurfles bij Wind Surf Club Reeuwijk. Ik heb in 2012 de cursus Basis Looptrainer 3 bij Running Holland & de Atletiekunie afgerond. Toen ben ik ook begonnen als hardlooptrainer van de Walk & Run groep bij LivingWell in Gouda. In 2015 heb ik het roer volledig omgegooid en ben ik echt de sportieve kant opgegaan.

In mei 2015 deed ik de CrossFit Endurance Trainer cursus en in juli 2015 volgde ik de CrossFit Level 1 Trainer cursus. Sinds november 2015 ben ik als CrossFit Endurance en Level 1 Trainer werkzaam bij CrossFit Gouda en CrossFit Zevenhuizen (de vroege vogel uurtjes). In april 2016 heb ik de CrossFit Kids cursus gedaan. Ik verzorg hardloopclinics met een focus op de hardlooptechniek / Pose Running.

Ik inspireer en motiveer anderen graag om meer maar ook beter te bewegen en fit(ter) te worden. Persoonlijke ontwikkeling en de ontwikkeling van de mensen die ik train is voor mij erg belangrijk en daarom blijf ik cursussen volgen zodat ik daarmee het beste uit mezelf en uit anderen kan halen. En daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen! Daarom start ik met het geven van de CrossFit Kids lessen (voor kinderen en tieners).